GLASRÄCKE / STEGÖST UPPDRAGBART VINDSKYDD / INGLASNING - CiT i Lä®

 
 
  

CiT i Lä är ett stiligt glasräcke samt ett funktionssäkert och effektivt vindskydd till terrassen! Med CiT i Lä får man steglöst höj- och sänkbart  glasräcke / vindskydd / inglasning skräddarsytt enligt önskemål. Gör din terrass, altan, utomhuspool eller varför inte din bastubrygga till ett ännu mysigare ställe för avkoppling och sällskap! Med en enkel manöver skärmar du av såväl blåsiga sommardagar som kulna höstkvällar. Kombinera gärna CiT i Lä® steglöst höj- och sänkbara glasräcke / vindskydd / inglasning med ett tak eller med en Sunsystems terrassmarkis och SOLAMAGIC® infravärmare.
Det övre höj- och sänkbara glaset balanseras med hjälp av en motvikt vilket gör det väldigt enkelt att dra det upp och ner. Det går att höja och sänka med ett finger om man så vill. Förutom standardutförande finns CiT i Lä® att få i ett flertal olika utföranden, t.ex med slipade glaskanter (dvs utan den övre vågräta aluminiumprofilen). CiT i Lä® fås även med motvikter i glas och med en robust dörr (enkedörr eller dubbeldörr) som även den är stegöst är höj- och sänkbar. Den nedre fasta delen finns att fås i olika material. Det går bra att montera CiT i Lä intill ett befintligt räcke eller mur och lämna bort det nedre glaset om man så vill. Det går också att i första skedet beställa bara den nedre delen och senare komplettera med den övre rörliga delen.
Denna unika produkt lämpar sig utmärkt också för restaurangers uteserveringar (Café au Lä®)! Tekniskt sett är CiT i Lä och Café au Lä exakt samma produkt.
CiT i Lä® / Café au Lä® är testat för vindlast, personsäkerhet inklusive tung stöt hos SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. (European Standard EN 12600-Pendulum test)
Egen import. Vi utför mätningar och monteringar av CiT i Lä® samt Café au Lä® i Vasaregionen. 
Vi säljer över hela Finland!
Med Cit i Lä® kan vinden känna sig blåst!
Högsäsongen för CiT i Lä och Café au Lä börjar redan i mars-april månad så ta gärna kontakt i god tid!

Bredd: Bredderna tillverkas måttanpassat för varje kund. Största bredd 220 cm per element.
Höjd: Standardhöjd i nedsänkt läge/upphöjt läge: 80/130, 90/150, 100/170, 110/190, samt 120/210 cm vars max bredd är 200 cm.
Även non-standard höjder för nedsänkt läge tillverkas.
OBS! Enligt Finlands byggbestämmelsesamling måste ett räcke vid balkong / terrass vara minst 100 cm högt.
Elementets tjocklek: 9 cm. Vikt: 50-100 kg beroende på elementets bredd.
Glas: Den nedre fasta delen är som standard försedd med 6 mm klart laminerat glas ("säkerhetsglas").  Den fasta delen och den rörliga delen fås även med opalglas eller med lätt rökfärgat glas. Den övre höj- och sänkbara delen är försedd med 5 mm laminerat glas.
Ytbehandling: Naturanodiserad aluminium som standard.
Monteringsbeslag: Rostfritt stål. Flera olika modeller beroende på fastsättningsunderlag.
Optioner: Profiler och beslag i Vitt (RAL 9010), Black Sablé eller lackering i valfri RAL Classic färg. Intervallås. Nyckellås. Motor. Motvikten i glas.
NYHET: förberedelse för LED-slinga. I leverans ingår monteringslist i aluminium och plastlock. Belysning ingår ej. (Monteringslister levereras färdigt monterade).
Patent: European Patent No. EP2483505.
CE-märkt produkt enligt EN1090.
Tillverkare: Svalson Ab, Luleå Sverige.
Ladda ner svenskspråkiga dokument som ni hittar efter filmerna.
Kusmedia gjorde ett reportage till tidningen ByaNytt 5-2018 om CiT i Lä hos oss och hos en CiL kund. Läs reportaget här.

Läs artikel i höstens nummer av KOTI & KIINTEISTÖ -lehti (På finska).
Bilder från en av våra leveranser hittar du här 
Ladda ner svenskspråkiga broschyrer CiT i Lä® (pdf):
Referensbilder (12 sidor 6.20 MB)
10 bra anledningar att bli en CiT i Lä® ägare ( 4 sidor 1.0 MB)
CiT i Lä och Café au Lä broschyr (16 sidor 10.4 MB)
Höj- och sänkbar inglasning (8 sidor 2.28 MB)
Produktblad CiT i Lä® (2 sidor 95.2 Kb)
Produktblad Café au Lä® (2 sidor 1.09 MB)
Montagebeslag CiT i Lä® och Café au Lä® (3 sidor 400 kB)
LED-slinga placering.
Svalson Ab Tillverkarens webbplats
Produkten är patenterad.